Steen Møller Rasmussen

Da jeg for år tilbage kiggede i skolens ‘Hvad kan jeg blive’-kartotek under Fotograf, stod der: “for at blive fotograf skal man være god til fysik”. Det var jeg så ikke. Det må have noget at gøre med, at man skulle fremstille væsker til fremkaldelse og fixering af fotografierne. Der skulle i stedet have stået: “at man skal være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt”.

Foto: Steen Møller Rasmussen

Senegal i Afrika. På en gåtur mødte jeg denne flok børn, der spontant tog imod mig med begejstring. Jeg holdt, med en lignende spontan handling, kameraet op til øjet og tog billedet. Begejstringen blev ikke mindre hos børnene. 1988. © Steen Møller Rasmussen.

Sigøjnere fra Andalusien i Spanien. Jeg var på optagelse med filminstruktør Hans Henrik-Jørgensen på filmen: ‘Soy Gitano - Jeg er sigøjner’. Vi kom meget tæt på det omvandrende folk, og der opstod mange gunstige situationer mellem optagelserne. Blandt andet fik jeg skudt dette foto. 1992 © Steen Møller Rasmussen.

Fra udstillingen ‘Tæt på - Intimiteter i kunsten’ på Statens Museum for Kunst i København. Jeg gik omkring og nød de fine billeder og fortællinger, og pludselig opstod denne situation lige foran mig. Godt jeg var i træning, så det ikke kun kom mig selv og min erindring til gode. Synes jeg. 2016. © Steen Møller Rasmussen.

Email
kunsteen@gmail.com
Tlf.
23678373