Camilla Rasborg

I mit arbejde med maleri forholder jeg mig sanseligt til, og i en perciperende dialog med, forskelligt underlag, som er ophørt med at have en funktion. Min interesse og søgen er afstedkommet af en vis portion modstand og har et oprør i sig. Det lægger mig på sinde, at bryde med en underliggende tavshed og gennem-væk, der er til stede i vores samfund. At skabe en accept af dét, som ikke er så ordentligt, lineært og normativt. Værkerne er smukke – er jeg blevet fortalt - men fremstår også med en råhed i deres beskadigede ydre og deres løse udtryk, på vej i, og ad, både flere, og udefinerede, retninger og spor. Det at give værdi til noget, der ikke lever op til standarderne, er en bevidst afvigelse fra det strategiske og sikre. Billedkunsten kan vise skrøbelighed. Jeg ser mine malerier, med en risiko for at ingen andre gør, som vildfarelser med vilje. Som sorg-arbejde. Som en minden os om noget sjælfuldt, som i sin natur hurtigt opløses igen. Ud fra det forhåndenværendes princip, forholder jeg mig til dét, der ikke længere har værdi for os, men bærer vores aftryk. En stemmegivning til efterladte, tavse ting i begyndende opløsning. Konkret aktiverer jeg materialet ved at understrege figurer og verdener, der anes gennem fladens membran. De kan være tydelige, som en skjold på fladen, der danner et ansigt eller de kan i højere grad være fremmanet som noget, der er opstået i maleprocessen. Værkerne er løse komponerede billeder med mange forskellige elementer, der aldrig synes at samles til et entydigt motiv. Man får associationer til kropsdele eller måske et landskab, men linjerne og figurerne er udviskede og mangelfulde, som hvis man så syner. 

 

Foto: Sonja Lillebæk Christensen.

Fra mit skjul 13, 2021. Ægtempera på funden mdf-plade med skæremærker og bugtet højre kantside, 95 x 122 cm. Foto: Camilla Rasborg.
 

Camilla Rasborg, Fra mit skjul 7, 2021. Ægtempera på fundet opslagstavle 40 x 61 cm Foto: Camilla Rasborg.

Camilla Rasborg, Fra mit skjul 2, 2021. Ægtempera på fundet træplade, 20 x 20 cm. Foto: Camilla Rasborg.
 

Camilla Rasborg, Fra mit skjul 9, 2021. Ægtempera på fundne malede træplader i lys violet, 119 x 85 cm. Foto: Camilla Rasborg.

 

Camilla Rasborg, Fra mit skjul 6, 2021. Ægtempera på fundet træplade, 20 x 20 cm. Foto: Camilla Rasborg

 

Email
camillarasborg@gmail.com
Tlf.
26 13 29 82

F. 1974, fra Malling, Østjylland. 

Har atelier i Sydhavnen, København, bor på Frederiksberg.

Medlem af Kunstnersammenslutningen Decembristerne, 2021-
Medstifter af Udstillingsstedet Sydhavn Station, 2012 -
Medlem af Kunstnersamfundet, 2014-
Modtager af Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat, 2012

Køkkenassistent på Kursuscenter Sputnik

Uddannet på Det Jyske Kunstakademi, 1997-2002