Bank & Rau

Bank og Rau har siden 1999 fungeret som et FÆLLESRUM for kunstnerisk refleksiv leg og udøvelse. og arbejder med et værkbegreb der befinder sig et sted mellem Møde, Handling, Scene og Skulptur. Duoen voksede ud af et eksperimenterende klima på den professorløse skole for Mur & Rum, på det Kgl. Danske Kunstakademi. Bank & Rau er  interesserede i [kunst]værket som et fælles rum i modsætning til det dyrkede (mandlige!) kunstnerego og er  optagede af menneskets universelle og umiddelbare udtryksformer, som børns leg, i menneskers dekoration og udformning af klæder, redskaber, møbler og huse. Og ikke mindst optagede af hverdagens gentagelser; måltider, rengøring, reparation og omsorg. Gruppens narrativer omhandler fællesskabets mange former og forpligtelser, som i familien, virksomheden, institutionen, staten. 

 

Tangible Woman 2013. Thorvaldsens Museum. 125x125x150 cm. Beton, limfarve, jute, mælkekasser.

Crossing Borders, Brutal Vitality 2015. Cobra Museum of Modern Art, Holland. Mursten, diverse objekter, arkiv fotos, værker fra museets samling. Foto: Peter Tijhuis.

Tørvask, Menneskebyen 2018. Nikolaj Kunsthal. Industrivaskemaskiner, mdf, spånplader, pap, prints, gips, parykker, Print på silke. Foto: Frida Gregersen

Havregrød 2020. Digitalprint på satin, pladevat, ikeamøbler, videoloops. Foto: Bank & Rau

Email
bankrau@gmail.com
Tlf.
61654884/27285626
Bank & Rau CV (48.7 KB)